Ratsutilan tarina.

Ala-rannan tilalla viljellään maata kolmannessa polvessa. Tilaa asuu ja hoitaa Harri Ojala ja Mervi Syrjälä lastensa kanssa. Pihan tallirakennus on alkujansa sikala, tallissa on siis asustellut possuja ja onneksi on, sillä jättivät jälkeensä hyvän kodin hevosille. :) 

Aloimme purkaa sikojen asuinsijoja, parruja ja pilttuita kevättalvella 2016. Muutaman sadan ruuvin ja metalliputken jälkeen tallissa oli enemmän lattiapintaa kuin esteitä. Seuraavassa vaiheessa painepesurista tuli tuttu työväline ja purkamisen ja pesemisen jälkeen rakennustyöt sai alkaa. Hurautettiin pohjoissuomesta muutama karsinaelementti ja loput rakennettiin käsityönä.Tallissa on lattiapintaa ~300m2, hevospaikkoja 10, joista 3 ponikarsinaa ja 7 täysimittaista, 2 pesutilaa, loimien säilytystila sekä täysrehutila. Lisäksi on varustehuone, toimisto/sosiaalitila ja wc. 

Tallissa on mahdollisuus kytkeä päälle lattialämmitys karsina-alalla, sekä vesikiertoinen patterilämmitys ulkoseinissä. Ilmanvaihto painovoimainen/koneellinen.

Me ihmiset ja hevoset tilalla olemme tyytyväisiä asuinpaikkaan ja -tiloihin!